keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Eikä siinä vielä kaikki!

Pikkuässällä on käsi paketissa ja nyt sille raasulle tuli vielä flunssa.

Ostin sellaisen ällöttävän imupillin jolla imetään räkää lapsen nenästä. Filtteristä huolimatta olen saanut räkäsattumia omaan suuhuni ja nyt vähän kurkkua karhentaa. Posket on kroonisesti lommolla ja hyperventilaatio uhkaa. Laps sätkii karkuun ja kiljuu kuin pistettävä sika kun yritän auttaa sitä saamaan henkeä liman seasta. Ostin myös suolavesisuihketta jossa on "pehmeä sumu", suomeksi se tarkoittaa jäätävää piikkimäistä truittausta joka menee epäilemättä nenästä suoraan aivoihin.

Näitä juttuja ei neuvolassa kerrottu.
Ei sillä että meillä olisi neuvolassa kerrottu juuri mitään muutakaan.
Vaistolla mennään mutta näköjään sillä pärjää ihan hienosti.

Jos jotain positiivista, niin nukkumiset sujuu hyvin. Olen palannut omaan sänkyyn ja nukutaan nyt siis koko sakki taas samassa makuuhuoneessa. Pikkuässä nukkuu pääsääntöisesti yöt heräilemättä klo 20.30(tai 21) - 06 (joskus poikkeuksellisesti 07). Joitain ähinäöitä mahtuu mukaan mutta maidon perään ei ole itketty eikä satunnaiset seisoskelut haittaa, kun lapsi kuitenkin nukahtaa heti uudelleen kun sen laskee takaisin makuulle. Ihan mahtavaa.

Toinen ihan mahtava asia on se, että kun lopetin yöimetykset, hävisi tissit. Olen ehkä maailmankaikkeuden ainoa ihminen joka on aivan haltioissaan kun tissit kutistuu päivä päivältä! Olen saanut kaivaa "hylättyjen tissiliivien muovikassin" kaapinperukoilta ja valita sieltä pienempiä liivejä käyttöön. Vielä imetän 3 - 4 kertaa päivässä vaikka maidontulo on todella paljon vähentynyt. Katsotaan koska tämä loppuu kokonaan. Ei minun ole mikään mahdoton kiire lopettaa, mutta onhan tätä taivalta tässä jo tehtykin. Kymmenen kuukautta on minun mittapuullani iäisyys.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun itsekkin jaksaisi odottaa vielä ja elää hyvien unien toivossa... Meillä poika vasta 5,5kk ja lupsuttaa tissiä läpi yön. Tai sitten sitä pitää keinutella sylissä itse seisten. Huoh. Jotain samantyyppistä ratkaisua kuin teillä pitänee yrittää kuukauden-parin päästä,nyt kiinteitä menee vielä niin vähän ettei imetystä voi lopettaa.
Itse kauhistelen jo etukäteen ihanien isojen ja turpeiden rintojen tyhjiksi lapasiksi muuttumista jahka imetys vähenee,nämä isommat rinnat ois vaan niin ihanat ��
Harmi kun on flunssa ja iso pipi kädessä,toivottavasti parantuu pian!

Sanna kirjoitti...

Älä sure! Toistaiseksi kaikki tuntemani äidit ovat olleet ihan rikki nukkumisten (joko päivä-, yö- tai kaikkien unien) kanssa tuossa 5-6 kk iässä. Sitten se ykskaks hurahtaa ohi ja hommat helpottuu.

(en silti ota vastuuta sanoistani jos näin ei käykään :D)